четвер, 8 грудня 2011 р.

Непомічений ювілей: 20 років тому у Біловезькій пущі було підписано угоду про припинення існування СРСР

20 років тому, 8 грудня 1991 року, в Віскулях під Брестом (Білорусь) президент РРФСР Борис Єльцин, президент України Леонід Кравчук і голова Верховної ради Республіки Білорусь Станіслав Шушкевич підписали Угоду про розпад СРСР і про створення Співдружності Незалежних Держав (СНД).
У документі констатувалося, що Радянський Союз припиняв своє існування як суб'єкт міжнародного права і геополітичної реальності. Однак, ґрунтуючись на історичній спільності народів, зв'язках між ними, враховуючи двосторонні договори, прагнення до демократичної правової держави, намір розвивати свої відносини на основі взаємного визнання і поваги державного суверенітету, сторони домовилися про утворення Співдружності Незалежних Держав (СНД).

вівторок, 6 грудня 2011 р.

День Збройних Сил України

День Збройних Сил України був заснований постановою Верховної Ради України у 1993 році. Свято відзначається щорічно 6 грудня – в день ухвалення у 1991 році закону України «Про Збройні Сили України». Народжена в пам'ятному 1991 році, українська армія проходить складний шлях становлення. Процес реформування Збройних сил України повинен відповідати вимогам сучасного демократичного суспільства з урахуванням нашого історичного минулого та сучасних світових тенденцій і реалій.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...