середу, 5 травня 2010 р.

ЗАКЛИК ПРЕДСТАВНИКІВ УКРАЇНСЬКОЇ ІНТЕЛІГЕНЦІЇ ДО СПІВГРОМАДЯН

Представники української інтелігенції закликали співгромадян і політичні партії, що стоять на позиції збереження української держави, сформувати Громадянський комітет порятунку України. 
У відозві представників інтелігенції до нації підкреслюється, що "всупереч Конституції Верховна Рада України схвалила підписану Януковичем антидержавну угоду про фактично вічне розміщення Чорноморського флоту Росії в Севастополі". 
"Режим Януковича перетворився на ліквідаційну комісію української держави, - підкреслюється у зверненні. - Щоб забезпечити прихильність кремлівських начальників нова влада, після торгівлі українською територією, вже готова віддати авіабудівну галузь і атомну енергетику, а "Нафтогаз" подарувати "Газпрому". Вони продають Україну і народ оптом і вроздріб", - переконані підписанти відозви. 
"На догоду іноземним покровителям антиукраїнський режим Януковича веде наступ на українську мову, свободу слова, перекреслив перспективи європейського розвитку, взявся за фальсифікацію історії України. Ганьбою і злочином є заперечення Голодомору як геноциду українського народу 1932-33 років і установка пам'ятника його організаторові Сталіну", - наголошується в документі. 
Автори відозви закликали створити Громадянський комітет порятунку України і формувати такі комітети в кожній області, в кожному місті, районі, селі. 
"Вимагаємо від усіх без винятку лідерів політичних сил, що стоять на позиції суверенітету і територіальної цілісності України, припинити міжособистісну суперечку за лідерство та забезпечити координацію дій як у центрі, так і на місцях щодо захисту України та її громадян. Всі політичні структури повинні об'єднатися у міцний національний кулак. Кожен громадянин має стати на захист своєї свободи і Батьківщини", - говориться в документі. 
Представники української інтелігенції також закликали "світове українство підтримати відозву", а міжнародну громадськість "підтримати український народ у боротьбі за збереження своєї держави". 
Крім того, автори відозви закликали патріотичні сил України "організувати всенародний" круглий стіл "для обговорення трагічної ситуації і прийняття доленосних рішень". 
Заклик підписали Валерій Шевчук, Юрій Щербак, Олег Чорногуз, Володимир Цибулько, Іван Дзюба, Мирослав Попович, Костянтин Морозов, Левко Лук'яненко, Богдан Горинь, Василь Овсієнко, Надія Осьмак, Роланд Франко та інші.

Ср, 5 травня 2010 13:33:00 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...