пʼятницю, 4 листопада 2011 р.

9 листопада - День української писемності та мови

Це свято є даниною одному з найцінніших надбань, яке створене й залишено нам нашими попередниками. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися наш народ. Долучись до акції "Захисти Рідну Мову!"
У день української писемності та мови  колись стартував Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика. Цей унікальний мовний марафон був зініційований великим українським меценатом і громадським діячем Петром Яциком, який усе життя прожив у Канаді, але завжди пам’ятав про рідну землю. Але вже другий рік поспіль з ініціативи Міністерства освіти і науки України наша держава самоусунулася від цього заходу, що є неприроднім, адже українська держава повинна гарантувати своїй національній мові всебічну підтримку, зробити якнайбільше для того, щоб її престиж у нашому суспільстві зростав, щоб вона міцніла й розвивалася разом з іншими мовами нашої багатонаціональної країни.
У всьому світі відомо, що державність мови є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Це важливий чинник самовизначення нації, надійна основа розвитку країни. Чи розуміють це наші державники? Мабуть що ні. А якщо держава не турбується про розвиток національної мови, то залишається надіятися тільки на ентузіастів - не байдужих до долі Рідної Мови людей. Долучись до захисту Рідної Мови! Не дай їй згаснути!
 Підтримай Рідну Мову в Інтернеті - веди пошук українською!

Пошук українською" />
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...