понеділок, 5 травня 2014 р.

День перемоги (День пам'яті) під новим символом

Український інституту національної пам'яті (УІНП) закликає медіа та громадськість використовувати червоний мак як український символ традиційних відзначень перемоги над нацизмом та завершення Другої світової війни в Європі. Автором логотипу є харківський дизайнер Сергій Мішакін.

"Пропонуємо новий символ як виявив нашої поваги до тих, хто знищив нацизм. Це буде червоний мак – символ європейський та український. У наших піснях йдеться, що маки зацвітають там, де пролилася козацька кров", – говорить  директор УІНП Володимир В'ятрович.
"Друга світова війна була більшою, ніж Велика Вітчизняна. Зокрема, для України. Для України війна почалася в 1939 році, а не в 1941-му", – вважає Сергій Мішакін.
Офіційні заходи з нагоди закінчення Другої світової війни у Європі та перемоги над нацизмом цього року пройдуть 8 і 9 травня. Зокрема, разом із Європою та світом, Україна розпочне вшанування загиблих 8 травня – в день підписання капітуляції нацистською Німеччиною символічною «Першою хвилиною миру». 9 Травня відзначення події буде традиційним.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...