пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

Іван Залужний, ветеран ВВВ: Росія, схаменися, зупинись, вистачить горя!

За повідомленням Укрінформу, з лейтенантом Національної гвардії України Іваном Гутник-Залужним, що врятував ціною свого життя 50 солдатів, прийшли попрощатися кілька сотень мешканців міста Запоріжжя.
"Минулої неділі, Іван, разом з іншими солдатами попередив нічну атаку групи терористів, які намагалися оточити і захопити блок-пост Нацгвардії в районі Амвросіївки Донецької області. Зав'язався бій, лейтенант відбив напад росіян, і ціною свого життя врятував інших солдат", - розповів старший сержант Віктор Богомаз.
Загиблому лейтенанту Національної гвардії України Івану Гутник-Залужному було 24 роки. Народився і виріс у Запоріжжі. Закінчив ЗНТУ і військову кафедру при університеті. Коли почалися бойові дії на Сході країни, один з перших записався добровольцем.
За словами діда загиблого, ветерана ВВВ Івана Аникійовича Залужного, його онук був вихований в любові до батьківщини і до рідного міста, і тому не міг вчинити по-іншому. "Я, не загинув у Вітчизняну від рук гітлерівців, а сьогоднішні фашисти страшніші і гірші колишніх. Вони знищують своїх сусідів і братів. Як і тисячі українців, я звільняв Росію, яка тепер вбила мого внука, і продовжує вбивати молодих солдат. Росія, схаменися, зупинись, вистачить горя. Росіяни, зупиніть Путіна", - зі сльозами на очах зажадав ветеран ВВВ.
Ці слова мали б давно пролунати з вуст наших шановних ветеранів ВВВ.

Підготовлено за матеріалами Укрінформу. На фото ветеран ВВВ Іван Аникійович Залужний, фото Олександра Єфімова

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...