вівторок, 6 грудня 2011 р.

День Збройних Сил України

День Збройних Сил України був заснований постановою Верховної Ради України у 1993 році. Свято відзначається щорічно 6 грудня – в день ухвалення у 1991 році закону України «Про Збройні Сили України». Народжена в пам'ятному 1991 році, українська армія проходить складний шлях становлення. Процес реформування Збройних сил України повинен відповідати вимогам сучасного демократичного суспільства з урахуванням нашого історичного минулого та сучасних світових тенденцій і реалій.
Можна сперечатися про роль сучасної армії в житті країни, про її оснащення і таке інше. Але не треба забувати, що сьогодні вороги української державності змінили тактику і поле своїх дій: перемога у війні на інформаційному полі бою для держави сьогодні на багато більше значить, ніж, наприклад, в економічній чи іншій сферах.
Ще у 1982 році на міжнародній конференції про Голокост і геноцид американський історик і політолог Джеймс Ернест Мейс заявив: «Щоб централізувати повну владу в своїх руках, Сталіну потрібно було вигубити українське селянство, українську інтелігенцію, українську мову, українську історію у розумінні народу, знищити Україну як таку. Калькуляція дуже проста і вкрай примітивна: нема народу, отже нема окремої країни, а в результаті – нема проблем».
Сьогоднішні неосталіністи діють тими ж методами, що й у 30-х роках Сталін: нищать українську мову, українську історію, українську культуру, українську духовність. Розрахунок дуже простий і вкрай примітивний: нема народу, отже нема окремої самостійної держави України, є тільки багата надрами і землями окрАїна, яку прибрати до рук зовсім нема проблем.
Важкий період становлення української державності ще не минув. Попереду ще велика і тяжка праця по розбудові української держави взагалі і по її Збройних Силах зокрема. Коли цей етап буде успішно пройдено, тоді зможемо сказати: з Днем Збройних Сил, вас, шановні! Слава Україні!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...